نماد سایت فروشگاه اینترنتی هوبانو

شاتر در دوربین مدار بسته

شاتر در دوربین مدار بسته

سرعت شاتر از مولفه های است که در یک سیستم امنیتی، بسته به شرایط نوری مختلف بر کیفیت تصویر اثر می‌گذارد. در دوربین های عکسبرداری قدیمی که از نوار فیلم برای گرفتن عکس استفاده می شد، این نوار باید برای مدت کوتاهی در معرض نور محیط قرار می گرفت تا عکس گرفته شود. اگر این زمان طولانی می‌شد عکس سفید و اگر این زمان کوتاه می‌شد، عکس کاملا تاریک می شد. شاتر در دوربین مدار بسته دریچه ی است که می تواند زمان برخورد به نور را تنظیم نماید. برای گرفتن عکس در چنین دوربین هایی باید دکمه عکس را فشار دهید بعد از آن شاتر برای زمان معینی باز می شود و بعد دوباره بسته می شود. به این مدت زمان باز بودن زمان شاتر می‌گویند. سرعت شاتر برابر با زمانی است که یک شاتر باز می شود، تا نور پس از عبور از لنز و دیافراگم به یک سطح حساس به نور مانند یک فیلم یا یک سنسور دیجیتال اصابت کند.

تنظیمات کارخانه شاتر در دوربین مدار بسته:

با گذشت زمان تولید کنندگان دوربین هاای مدار بسته تصمیم گرفتند که در هنگام تولید این سیستم، بصورت پیش فرض سرعت شاتر را روی ۳۰/ ۱ ثانیه تنظیم نمایند. حال کارخانه های تولیدی زیادند و هریک بنابه دلایلی این تنظیمات را ممکن است دستکاری کنند .مثلا تعدادی از تولید کنندگان این فرض را روی عدد کمتر تنظیم می کنند و بجای آن از تکنیک های دیگری برای تنظیم نور محیط استفاده می کنند. تکنیک هایی نظیر sense-up، تقویت کننده و یا ادغام فریم از جمله ی این روش ها هستند. دانستن این اصطلاحات به شما کمک می‌کند تا به هنگام ارزیابی انواع دوربین های مدار بسته با مفهوم و اهمیت هر تنظیم روی دوربین آشنایی داشته باشید.

نحوه تنظیم سرعت شاتر

با تنظیمی که شرکتهای تولید کننده روی دوربین های مدار بسته انجام می دهند، اکثر دوربین ها به طور پیش فرض سرعت شاتر را به صورت خودکار کنترل می کنند. بطور کلی زمانی که دوربین روی حالت “خودکار” تنظیم می شود، سرعت شاتر توسط خود دوربین بدون دستکاری شما انتخاب می شود. اما اگر تمایل به ایجاد تغییر در تصاویر دارید، در صورت لزوم می توانید سرعت شاتر را به صورت دستی تنظیم نمایید. ابتدا با حالت Shutter Priority  سرعت شاتر را انتخاب می کنید. در این حالت، دوربین به طور خودکار دیافراگم را انتخاب می کند. شما با تنظیم دوربین روی حالت “دستی” ، سرعت شاتر و دیافراگم را می توانید به صورت دستی انتخاب نمایید. شما می توانید ISO را به صورت دستی یا بطور خودکار تنظیم نمایید. البته پیشنهاد ما این است که اجازه دهید دوربین خود سرعت شاتر مناسب را، در موقعیتهای مختلف تنظیم نماید.

آیا دوربین های فیلم برداری شاتر دارند؟

دوربین های فیلمبرداری شاتر فیزیکی ندارد. ولی چون هر فیلم متحرک از از تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل شده که پشت هم ضبط و پخش می شوند، بنابراین تصاویر به صورت فیلم دیده می شوند. هر تصویر به یک زمان مشخص برای تشکیل نیاز دارد که به آن زمان شاتر می گویند. حال هر قدر نور بیشتر شود به همان نسبت تصویر سریع‌تر ایجاد می شود.

سرعت شاتر در دوربین مدار بسته چه ویژگی هایی دارد؟

سرعت شاترهمان شاتر اسپید است. شاتراسپید به دو ویژگی اصلی وابسته است.

میزان نور محیط : چیپ تصویر دوربین مداربسته در نور زیاد تصویر را سریعتر پردازش می کند و برعکس هر قدر نور محیط پایین باشد، چیپ تصویر زمان بیشتری برای ساخت تصویر طی می کند.

واکنش چیپ تصویر به میزان روشنایی: : هرچه حساسیت چیپ تصویر دوربین مداربسته به نور بیشتر باشد، به همان میزان به زمان پایین تری برای ساخت تصویر نیازمند است . با وجود تاثیر پذیری نور محیط بر زمان شاتر، معمولا سرعت شاتررا به شکل یک بازه به دوربین می دهند به عنوان مثال سرعتی بین ۱/۲۵ تا ۱/  ۵۰۰۰۰ثانیه در نظر گرفته می شود.

سرعت شاتر را چطور نشان می‌دهند؟

سرعت شاتر معمولا کسری از ثانیه است و زمان لازم برای تشکیل یک تصویر در دوربین را نشان می دهد. در دوربین های مداربسته ای چون هایک ویژن، چون عوامل محیطی بر سرعت شاتر اثر می گذارد و تنظیم آن به شکل اتوماتیک انجام می شود، سرعت شاتر را به صورت یک بازه ( ۱  ثانیه تا ۱۰۰۰۱ )می نویسند. البته هرقدر نور محیط زیاد باشد سرعت شاتر هم بیشتر می شود تا به یک مقدار ماکزیمم برسد. ، بیشترین سرعت شاتر موجود در اکثر DSLR ها یا دوربین های بدون آینه معمولاً ۳۰ ثانیه است. این مقدار حداقل و حداکثر در کاتالوگ هر یک از مدل های دوربین مداربسته نوشته شده است.

شاتر دوربین مدار بسته برای کدام نواحی بهتر است بالا باشد.

در فیلم های نواری دوربین های مدار بسته هر قدر فیلم با سرعت،  تصویر را پردازش و ظاهر می کرد، سرعت شاتر دوربین مدار بسته بالاتر بود. در حال حاضر سرعت شاتر زمانی خود را نشان می دهد که بخواهیم از یک جسم متحرک تصویر بگیریم. پس اگر سرعت شاتر در حد قابل قبولی باشد، ما یک جسم متحرک را تار نمی بینیم. برای مثال اگر دوربین تشکیل تصویر را به مدت ۴ ثانیه طول دهد ودر عرض این ۴ ثانیه جسمی در محیط حرکت کند تصویر نهایی آن شی را بصورت تار نشان خواهد داد. هر چه سرعت شاتر بزرگ تر باشد سرعت عمل شات زیاد می شود به عنوان مثال در یک دوربین عادی با سرعت شاتر ۳۰۱ هر شات در فاصله یک سی ام ثانیه اتفاق می افتد. این مبحث درباره دوربین های ترافیکی اتوبان ها، اهمیت بیشتری پیدا می کند. سرعت وسایل تردد در اتوبانها بالاست. اما در صورتی که از دوربین در نواحی ساکت و آرام استفاده شود، نیازی به شاتر بالا نخواهد بود.

نتیجه گیری:

شرکت آسیا ویژن نماینده رسمی محصولات مدار بسته در ایران با بهره گیری از پرسنل مجرب در حوزه  فروش ، نصب و راه اندازی سیستم های نظارت تصویری در حوزه های مختلف به مشتریان مختلف خدمات  ویژه ارائه می دهد . شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از لیست قیمت و محصولات ارائه شده در این سایت با همکاران ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید .